Wat je altijd in je handbagage mee moet nemen + inpaktips!

Mijn innerlijke lijstjesmaker draait overuren als er een vakantie op de planning staat. En omdat ik in september pas weer weg ga, heb ik tijd om mijn handige handbagagelijstje met jullie te delen. Wat zou je altijd mee moeten nemen in je handbagage en waarom? Ik moet trouwens wel bekennen dat ondanks mijn eindeloze lijstjes, ik geregeld nog wel eens wat vergeet als ik op vakantie ga, jullie ook?

Ok, allereerst, de meest voor de hand liggende items:

paspoort

portemonnee met je pinpas en creditcard, verzekeringspasje en rijbewijs. Vergeet ook niet om je pinpas(sen)  op buitenland te zetten bij de bank of online. Zo voorkom je dat de bank je rekening tijdelijk bevriest omdat ze denken dat er iemand met je pas vandoor is.

telefoon, oplader en internationale stekker

vluchtinformatie en (e)tickets

koptelefoon of oordopjes. Bij voorkeur een met noisecanceling zodat je ze ook kan gebruiken als je een dutje wilt doen in het vliegtuig

boek/tijdschrift/puzzelboekje en pen

snacks en een leeg flesje water (zodat je deze na de douane kan vullen). Ik neem zelf altijd cherrytomaatjes en stukjes komkommer mee, zo blijf je nog beter gehydrateerd tijdens de vlucht.

medicijnen die je dagelijks gebruikt (denk daarbij ook aan de 100ml regel als het medicijn vloeibaar is)

zonnebril

✅(opblaasbaar) nekkussen

sjaal (die dienst kan doen als dekentje)

warme sokken

Nu weet ik bijna 100% zeker dat deze items (bijna) allemaal ook op je eigen lijst staan. Maar heb je wel eens gedacht aan de items op de volgende lijst? Ik zorg er namelijk ook altijd voor dat ik de volgende dingen inpak in mijn handbagage:

✅een tandenborstel en tandpasta

✅een (extra) strip van mijn anticonceptiepil in mijn portemonnee (zeker als ik tussen verschillende tijdszones vlieg)

ondergoed

✅een T-shirt en afhankelijk van het weer op mijn eindbestemming een lange of een korte broek/jurkje

✅wederom afhankelijk van de bestemming: zonnebrand en een bikini

En nu zul je je misschien afvragen: Maar waarom? Voor het geval je ruimbagage na het inchecken per ongeluk via Londen naar Oslo wordt gestuurd, terwijl jij toch echt naar Venetië vliegt (true story). Op deze manier weet ik in ieder geval zeker dat ik in zo’n geval de volgende dag een schone onderbroek en kleding aan kan doen!

➕ En als extra nog een paar bonustips voor het inpakken van je hand- en ruimbagage😊:

✅packing cubes! Ik weet er eigenlijk geen goed Nederlands woord voor, maar dat neemt niet weg dat deze dingen superhandig zijn! Ze hebben mijn inpakleven letterlijk veranderd. Het zijn kleine en grotere zakken waar je heel overzichtelijk je kleding in kwijt kunt. Geen rommelige koffer meer en nooit meer op zoek naar dat ene roze topje dat ergens onderop verstopt ligt. Je ritst gewoon de zak open en voilà.

✅een gouwe ouwe: rol je kleding op in plaats van ze op te vouwen! Op deze manier passen er meer kledingstukken in je packing cubes en dus in je koffer! Bovendien kreukt je kleding minder snel.

✅iedereen krijgt wel eens van die reclamehoezen om zijn of haar fietszadel. Handig voor als het regent. Maar ook superhandig om je schoenen mee in te pakken zodat de zolen ervan niet meer in contact komen met de rest van je kofferinhoud. Je kunt hier ook van die badmutsen uit hotelkamers voor gebruiken, dus neem die de volgende keer gewoon mee uit je kamer!

✅Als je toevallig meerdere bankrekeningen hebt, neem dan je extra pinpas of creditcard ook mee. Bewaar deze los van de pasjes die je in je portemonnee hebt zitten, bijvoorbeeld in de kluis op je hotelkamer of in je koffer. Mocht het dan voorkomen dat je tas of portemonnee gestolen wordt, dan kun je in ieder geval nog geld opnemen.

✅koop een bagageweegschaal. Die dingen wegen niks en je zult nooit meer per ongeluk een te zware koffer op de band zetten (dat zijn toch onaangename verrassingen altijd). En zo kun je tijdens je vakantie ook tussendoor even meten hoeveel kilo kleding en souvenirs je nog kan kopen 🙂

✅zorg ervoor dat je ruimbagage opvalt. Beplak hem met stickers of doe een lint om het handvat om te zorgen dat je jouw koffer meteen herkent tussen de andere koffers die van de bagageband komen rollen.

✅neem een foto van je koffers en tassen voordat je weg gaat. Mocht je bagage gestolen worden of per ongeluk op een andere bestemming belanden, dan kun je altijd deze foto laten zien zodat men weet hoe je bagage eruit ziet en zo kun je ook aantonen dat het daadwerkelijk jouw koffer is.

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan deze tips! Fijne reis!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.