Tips voor een bijzonder weekend in Rotterdam

Begin juli verbleef ik een weekendje in Hotel New York in Rotterdam. Hierbij deel ik graag ons programma met jullie zodat je hopelijk wat leuke ideetjes op doet voor een fijne dag of een weekend in de voormalig grootste havenstad van de wereld.

Welkom in Manhattan aan de Maas!

20180701_103851-1.jpg

The sky is the limit

We kunnen pas om 15 uur inchecken in ons hotel dus dat wordt onze verzameltijd. Maar je kunt in de ochtend natuurlijk ook lekker gaan winkelen, een van de vele musea bezoeken (zo zit het Fotomuseum maar op een paar minuten lopen van hotel New York) en/of gaan lunchen in de Markthal.

Wij zochten na het inchecken de hoogte op in de vorm van de Euromast. Ik was nog nooit boven geweest en ben blij dat het er eindelijk van gekomen is. Kijk dan toch wat een uitzicht!

20180630_170852.jpg

Vergeet vooral ook niet om helemaal naar boven te gaan in het ronddraaiende panorama-gedeelte, je moet er (heel) eventjes voor in de rij staan maar het is echt prachtig! En op een heldere dag kun je zelfs Den Haag en Delft zien liggen.

We gingen heen en terug met de watertaxi en dat is ook echt iets typisch Rotterdams wat je een keer gedaan moet hebben, vind ik. Het is niet goedkoop, een enkeltje kost 4,50 euro, maar het is een heel leuk ritje! Je kunt natuurlijk ook gewoon met de tram of metro gaan.

Relaxen aan de Maas

Bij Hotel New York kun je heerlijk op het terras zitten, maar wat eigenlijk nog fijner is zijn de strandstoelen die op het gras langs de kade staan. Je kunt daar zelf een picknickmand meenemen of bij de buitenbar van het hotel bestellen. Officieel mag je hier geen alcohol nuttigen, maar zoals dat in Nederland gaat, wordt dat ook hier gedoogd.

DSC_0109

Zowel in de brasserie als in NY Basement kun je heerlijk eten. In de Brasserie kun je buiten zitten, beneden in the Basement niet helaas. Het menu is daar echter wel verfijnder. Wij aten in de Basement en de meesten van ons kozen voor het verrassingsmenu van de chef. En wat werden we verrast! Ik zal hier niet verklappen wat we kregen, dat mag je aan de hand van de foto’s zelf uitvogelen!

Dag 2

Na een veelzijdig ontbijt, te veel keuze en te kleine buikjes, gingen we rond het middaguur naar het Trompenburg Arboretum. Een prachtige bomentuin vlakbij de Erasmus Universiteit.

We hebben daar een mooie wandeling gemaakt langs tal van bijzondere bomen en andere flora. Je kunt er gratis naar binnen met je museumjaarkaart en zonder kost het 7,50 euro. Vanaf hotel New York neem je de metro bij de Wilhelminakade naar Beurs om daar over te stappen op de tram naar de halte Woudestein.

Als afsluiter gingen we met een gehuurde sloep de Rotte op. We hadden geluk met het weer, anders was deze buitendag mooi in het water gevallen!

Via geenbootwelvaren.nl huurden we een 12-persoons sloep. Wel even wennen als je gewend bent om te zeilen en met een helmstok of buitenboordmotor te sturen, maar na een beetje proberen konden we volle kracht vooruit! We volgden de rivier richting Crooswijk en het Oude Noorden. Onze elektrische sloep voer op een zondags tempo waardoor we het net niet tot de Bergse plassen hebben gered, maar al met al een mooie tocht!

Heb je zelf nog tips voor een weekend in Rotterdam? Laat het me weten!

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.