Update – Eetbaar Den Haag

Ben je van plan om binnenkort een weekendje naar Den Haag te gaan? Ten eerste, zeker doen! Ten tweede wil ik je hier alvast lekker maken door mijn persoonlijk favoriete restaurants van Den Haag op een rijtje te zetten. Maar voel je vrij om je eigen suggesties toe te voegen in de comments. Graag zelfs!

Bistrooh
Deze nieuwe Franse Bistro op de Toussaintkade is een van mijn pas ontdekte, nieuwe favorieten. Ze hebben een heerlijke kaart waarbij je kunt kiezen voor een 3- of 4 gangenmenu, maar je kunt ook á la carte bestellen. Wij kozen voor het 3-gangenmenu en hebben werkelijk gesmuld. En voor de prijs hoef je het al helemaal niet te laten, want voor nog geen 28 euro (exclusief drankjes, dat wel) waren we klaar. In de zomer is het ook heerlijk buiten vertoeven op de terrasboot die voor de deur ligt en voor of na je maaltijd kun je misschien nog wel een mooie wandeling maken door de paleistuinen die pal aan de overkant van het water liggen.

Isola Sardegna
Zonder enige twijfel een van de beste Italiaanse restaurants van Den Haag. Gelegen in de Keizerstraat in de wijk Scheveningen, vlakbij het strand, maar zonder dat irritante uitzicht op zee. Ze serveren er niet alleen pizza’s, maar alles van pasta carbonara tot ossobuco. En je mag de tent absoluut niet verlaten zonder dat je hun Coppa Damo Bianco heb geproefd!

Je kunt er ook maaltijden afhalen. En aangezien ze vlakbij het strand zitten, kun je er ook voor kiezen om je pizza af te halen zodat je kunt genieten van een prachtige zonsondergang op het strand.

Caroni
Een gedeelde eerste plek voor dit tweede Italiaanse restaurant op mijn lijstje. Caroni ligt in de Haagse binnenstad en is daarom perfect om een hapje te eten na bijvoorbeeld een dag shoppen! Dit is een Italiaan zonder pizza en hoewel ik echt dol ben op pizza, ben ik toch ook altijd blij als het niet op de kaart staat zodat ik gedwongen wordt om er eens een keer niet voor te kiezen 😉

Set Genki Tei
Japans eten is zoveel meer dan sushi! Hoewel ze bij Genki Tei in de Schoolstraat ook gewoon sushi en sashimi hebben, kun je van nog veel meer genieten! Hot pots, bento boxes, ramen noodle soep in verschillende smaken, maar ook diverse vis- en vleesgerechten. Je zult hier na je eerste bezoek zeker terug willen komen.

Maar wacht, er is meer! Ze serveren hier een heuse Hello Kitty High Tea! Voor 14 euro per persoon krijg je niet alleen thee, maar ook Hello Kitty koekjes, Hello Kitty chocolade, Hello Kitty tosti’s, soesjes met rode bonen (?), bosbessen cheesecake en aardbeien cheesecake.

Oma Toos
De traditionele Nederlandse Keuken. Ik zie je al denken, dat is inderdaad niet echt iets om heel erg trots op te zijn, zoals de Franse of Italiaanse keuken. Maar hij is er wel! En je vindt ‘m bij Oma Toos.

Natuurlijk serveren ze er pannenkoeken in alle soorten smaken. Van zoet tot hartig, of een lekkere combinatie daarvan. Zoals mijn eigen favoriet: een pannenkoek met appel, spek en stroop. Ook hebben ze er poffertjes. Scheelt weer dat gedoe in de keuken met je eigen poffertjespan!

oma-toos-restaurant-galerij

Als je wat meer van een avontuurlijk avondmaal houdt of je vindt gewoon dat pannenkoeken en poffertjes niet echt geschikt zijn voor het diner, dan kun je ook iets anders van de kaart kiezen. Ze hebben er namelijk ook gerookte makreel, rolmops met bietjes, gehaktballen, stampotten of een Captain’s Dinner: kapucijners, uien, speklap, rundersaucijs, mosterd, ketchup, gebakken spek, piccalilly, jus en Amsterdamse tafelzuren. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het zelf nog niet heb geprobeerd, maar mijn moeder maakte vroeger ook een variant hiervan en daar zat ik altijd van te smullen!

Benkei
Teppan yaki, sushi en sashimi en Japans a la carte. Wat wil je nog meer? Ik hou zelf altijd erg van de teppan yaki omdat je hier rond een teppan yaki plaat zit en de chef de gerechten echt voor je neus aan het bereiden is. En het is zo lekker!

Ze hebben vaste, samengestelde menu’s voor de teppan yaki en de sushi en sashimi, maar je kunt dus ook a la carte bestellen. Ik raad aan om een van de menu’s te nemen omdat je dan meerdere gangen krijgt en zodoende veel variatie hebt. Zo hebben ze bijvoorbeeld 7 verschillende teppan yaki menu’s. Deze beginnen allemaal met Japanse voorgerechtjes, bestaande uit een selectie van sushi en afhankelijk van welk menu je kiest krijg je vervolgens een selectie van vis- of vleesgerechten. Deze menu’s variëren van 3 tot 6 gangen en ik beloof je, van iedere gang ga je watertanden!

Dungelmann
Dungelmann staat bekend om zijn kroketten, het bedrijf is niet voor niets hofleverancier. Er wordt gezegd dat zij de beste kroketten van Nederland maken, maar daarover is in mijn directe omgeving het laatste woord nog niet gezegd. Zo vind ik zelf de van Dobben kroket stiekem iets lekkerder. Neemt niet weg dat ik hier ook echt van smul hoor!

Als je nou geen trek hebt in een kroket, dan raadt ik je de gehaktbal aan, met of zonder broodje. Deze is werkelijk verrukkelijk!

Mezze
Mezze is een all-you-can-eat Arabische tapasbar in Scheveningen. Mezzes worden in de Arabische en Oost Mediteraanse keuken als tussendoortje of voorgerecht gegeten. Maar bij Mezze hebben ze een heel buffet met verschillende, “de een nog lekkerder dan de andere”-gerechtjes voor je klaar staan! De sfeer in het restaurant is ook voortreffelijk en erg relaxed. Je waant je echt even alsof je op vakantie bent. Het personeel is bovendien super vriendelijk en dat maakt een leuke avond uit natuurlijk helemaal af!

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.