Eetbaar New York

Tijdens een hele dag shoppen en sightseeing in New York krijg je natuurlijk honger. Ik deel hier graag mijn favoriete plekjes om een tussendoortje of pizza te scoren!

GROM Gelato
Voor een lekker Italiaanse ijsje op een mooie, zonnige dag in Central Park bijvoorbeeld, moet je naar GROM gaan. Ze hebben vier vestigingen in de stad, waaronder eentje op Broadway, vlakbij Central Park. Ze zitten overigens over de hele wereld! Alleen helaas niet in Nederland.

Zin in iets warmers? Neem dan de goddelijke warme chocolademelk (met slagroom!) die ze van hun chocolade ijs maken. Onderstaande foto zegt meer dan genoeg nietwaar?


99 Cents Fresh Pizza
Een pizza slice voor 99 cent? En dan ga je me vertellen dat die pizza ook nog eens erg lekker is? Jazeker!! 99 Cents Fresh Pizza zit op heel veel locaties in Manhattan. Als je hun naam intikt in GoogleMaps komen ze allemaal tevoorschijn en zit er altijd wel eentje in de buurt.


Piadina
In een piepklein, ieniemienie zaakje genaamd Non Solo Piada, verkopen ze traditioneel Italiaans streetfood, waaronder verrukelijke piadina. Deze typisch Italiaanse platte broden (het lijkt op een tortilla) uit de streek Emiglia Romagna, worden belegd met de lekkerste, verse ingrediënten. Voor een perfecte piadina heb je in ieder geval een combinatie van deze drie ingrediënten nodig: vlees, kaas en groenten. Maar ze hebben ook vegetarische varianten.


Brunch
New Yorkers houden van brunchen. Vooral op zondagmiddag, dan zit iedere zaak stampvol. Het is dan ook aan te raden om te reserveren, als je niet (zoals ik) in een lange rij wil gaan staan. In Brooklyn Heights heb ik heerlijk gebruncht bij Clarke’s, op Clark Street. Zit je in Manhattan, dan kan ik je Sarabeth’s aanraden, zij hebben vijf locaties, in Tribeca, de Upper West Side, de Upper East Side, Central Park South en Park Avenue South.

Grimaldi’s
Een van de lekkerste steenoven pizza’s van New York, misschien wel de allerlekkerste, heb ik gegeten bij Grimaldi’s in Brooklyn, vlakbij de Brooklyn Bridge. Je krijgt een enorme pizza voorgeschoteld, meer dan genoeg voor twee personen.
Er zit overigens ook een vestiging in Manhattan, op 6th Avenue.

Deze recensie (van hun eigen website) zegt genoeg, toch? Wij hoefden gelukkig niet zo lang te wachten!

“One of the few foods that lives up to the hype and is worth the annoying wait in line. Bring a snack and some water, you could wait as long as an hour, but the pizza is a sweet reward. It’s simply perfect pizza.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.