De Liebster Award

Eind januari werd ik door Eva van missdudeblogging.nl genomineerd voor een Liebster award. Heel erg bedankt daarvoor dude!

De Liebster award is een virtuele award die een blogger geeft aan een andere (nieuwe) blogger. In ieder geval een blogger waarvan jij denkt, die schrijft zulke leuke verhalen, die zouden meer mensen moeten lezen! Het is een manier om elkaar een steuntje in de rug te geven en voor meer naasmbekendheid te zorgen. Meer informatie over de Liebster award vind je hier.

Aan de nominatie zitten een aantal voorwaarden vast. Ik zie diverse regeltjes voorbij komen op verschillende sites, maar ik heb het makkelijk gehouden en de regeltjes van Eva overgenomen:

– Bedank de persoon die jou genomineerd heeft. Noem de link van zijn of haar blog in je bedankje.
– Plaats een afbeelding van de Liebster Award op je blog.
– Schrijf een kort stukje over je favoriete blog (noem in dat stukje ook de link!) en wat je zo leuk vind aan die blog.
– Verzin en beantwoord 10 vragen over jezelf, zodat anderen je wat beter leren kennen.
– Nomineer 5 tot 11 beginnende bloggers, of bloggers met minder dan 200 volgers of gewoon iemand waarvan je vind dat hij of zij het verdient.
– Zet deze regels in je blogpost.
– Laat jouw genomineerden weten dat je ze genomineerd hebt door een reactie achter te laten op hun blog of via een e-mail of social media.

Here we go!

Wie heeft je genomineerd en wat is je favoriete blog?

Eva van Missdudeblogging.nl.

En dit is eerlijk gezegd tevens mijn favoriete blog! Ik ken deze dude al vanaf de basisschool, maar we hebben sinds een paar jaar pas weer contact, lang leve Facebook! Zij heeft me genomineerd en dat vind ik echt een hele grote eer! Nogmaals bedankt!

Eva heeft een hele leuke en interessante blog over van alles en nog wat eigenlijk. En dat maakt het zo fijn om te lezen, je weet nooit wat je van een volgende blogpost kan verwachten. Ze schrijft over haar dagelijkse leven en heel open en eerlijk over haar mooie gezin met twee dochters. Bijvoorbeeld hoe het is om een kindje op te voeden met een T.O.S, een taalontwikkelingsstoornis. En dat vind ik echt heel stoer van haar! Ik vind het mooi hoe open ze erover schrijft en dat ze het op deze manier bespreekbaar maakt. Het zal voor veel mensen heel herkenbaar en behulpzaam zijn. Haar man Daniel is fotograaf en hij schiet de mooiste plaatjes voor haar blog.

Ik kan je zeker aanraden Eva te gaan volgen!

Nu is het tijd geworden om mezelf aan jullie voor te stellen:

Wie ben je en waar woon je?

Mijn naam is Lisanne en ik ben een Zeeuwse Utrechter die in Rotterdam is geboren en sinds een paar jaar in Den Haag woont. Ik vind het heerlijk dat ik hier binnen 10 minuten op het strand sta en dat ik nog wel in een grote stad woon.

Waarom ben je een blog begonnen?

Ik heb altijd van schrijven gehouden en ik ben in het verleden al een paar keer begonnen met een blog. Maar op de een of andere manier is het er nooit van gekomen om er echt serieus iets mee te doen en zijn ze een langzame, virtuele dood gestorven. In september 2017 heb ik een nieuwe poging gewaagd en ben ik met In case you’re wandering begonnen. Ik heb een Nederlandstalige en een Engelstalige variant (maar ik heb ze geintegreerd dus je hoeft er maar één te volgen, haha!). Nu ik sinds een paar maanden met een burnout thuis zit en mij geadviseerd is om dingen te doen waar ik energie van krijg en waar ik gelukkig van word, ben ik fanatiek aan het bloggen en instagrammen geslagen. En hoewel ik nog niet beter ben, heeft het tot nu toe een positief effect om mijn energielevel en gemoedstoestand, dus ik zou het iedereen (gezond of niet) aan kunnen raden!

Waarover blog je en waarom koos je deze naam voor je blog?

Ik doe niets liever dan nieuwe steden en landen ontdekken en ik ga dan ook graag op vakantie. Daarom ben ik een reisblog begonnen. Ik wil mensen inspireren voor hun volgende reisje naar het buitenland. Ik hou ervan om zelf mijn reis samen te stellen in plaats van een reisbureau in te schakelen, hoewel ik dat ook soms doe hoor, lekker makkelijk! Maar meestal zit ik uren achter mijn laptop om de reis zo goedkoop mogelijk en helemaal op mijn lijf geschreven te maken. Zo weet ik vaak de beste deals te scoren waardoor ik weer geld over hou voor een volgende trip!

De naam van mijn blog is een woordspelling op de zin: “in case you are wondering” wat zoveel betekent als: mocht je het je afvragen. “Wandering” betekent dwalen, en dat is wat ik het liefste doe in het buitenland. Zo min mogelijk plannen of vastleggen op een dag en gewoon zien waar de bestemming me heen leidt.

Alleen of samen op reis?

Hier heb ik eigenlijk geen eenduidig antwoord. Ik vind het allebei ontzettend leuk. Ik ga net zo lief alleen op ontdekkingstocht als samen. Alleen heb ik alle vrijheid om mijn eigen tijd in te delen en te beslissen waar ik die dag heen ga of hoelang ik uitslaap. Ik hoef met niemand rekening te houden. Maar samen op reis is natuurlijk wel gezelliger. Je hebt de hele tijd een maatje en je deelt de leuke en minder leuke momenten op reis. Een combinatie is voor mij dus ideaal, en wat ik dan ook geregeld doe, is een goeie vriendin in Amerika opzoeken en er dan ook een weekje alleen op uit gaan. Best of both worlds!

Wat vind je niet leuk aan reizen?

Het wachten op het vliegveld mogen ze van mij afschaffen. Ik neem daarom ook graag de trein als ik in een land nog een binnenlandse reis moet maken en ik er de tijd voor heb. En binnen Europa reis je gelukkig makkelijk met de trein van het ene naar het andere land.

Oh en andere toeristen, daar kan ik me soms ook aan ergeren. Vooral als ze zich zo toeristisch gedragen, als je begrijpt wat ik bedoel! 😉

Zon- of sneeuwvakantie? Oftewel: playa of piste?

Overduidelijk de zon! Hoewel ik sneeuw echt supermooi vind en het heerlijk vind om in een dik pak sneeuw te wandelen, gaat er voor mij niks boven de zon! Ik ga dan ook liever naar een tropische bestemming dan op wintersport (dat heb ik zelfs nog nooit gedaan).

Wat is de meest indrukwekkende bestemming waar je tot nu toe geweest bent?

Dat is voor mij zonder twijfel de westkust van Amerika. Ik heb in 2015 een onwijs toffe roadtrip gemaakt met een vriendin en we vielen echt van de ene in de andere verbazing wat betreft landschappen en uitzichten. De contrasten zijn daar zo bizar groot. Je rijdt het ene moment door de bergen en het volgende ogenblik kom je over een heuvel en zie je een uitgestrekt graslandschap voor zover je kan kijken. En je komt onderweg kilometers lang niemand tegen! Echt heel gaaf!

Wat is het meest extreme dat je ooit hebt gedaan?

Ik ben in 2011 voor een tijdje naar Belfast, Noord-Ierland geëmigreerd. Ik kon in Nederland na mijn studie geen baan vinden en heb toen besloten om in het buitenland te gaan zoeken. Binnen een paar weken was het al raak en was ik mijn appartement aan het onderverhuren en mijn koffers aan het pakken om op de marketing en communciatie afdeling van het Ierse toerismebureau Tourism Ireland te gaan werken. Dat was echt een hele goeie beslissing en ik heb daar zulke leuke mensen ontmoet. Ierland zal altijd een speciaal plekje in mijn hart houden! Hoewel ik (als reislustige wereldreiziger) toch heimwee kreeg naar Nederland en daarom ben terug verhuisd, kan ik iedereen aanraden om een keer in je leven in het buitenland te wonen!

Wat is je favoriete stad voor een stedentrip?

Venetië! Zonder twijfel. Ik ben hier nu al zo vaak geweest en het gaat maar niet vervelen. Tijdens mijn studie heb ik hier een maand doorgebracht voor een taalcursus en ik ben toen verliefd geworden op deze stad! Ik kan er uren in dwalen en verdwalen en ik ken inmiddels genoeg rustige, toeristvrije routes ver weg van de drukte van het San Marco plein. Want Venetië is echt zoveel meer dan de beroemde highlights! Kijk hier voor mijn blogpost over een goedkope Venetiaanse vakantie.

Waar gaat je volgende reis heen?

Ik ga in maart met een vriendin naar Curaçao om even helemaal bij te komen en op te laden. Het plan is om zoveel mogelijk te relaxen op een van de vele stranden, maar we gaan ook een auto huren om het eiland te verkennen. En ik ben echt superbenieuwd naar Klein Curaçao, een eilandje voor de kust met parelwitte stranden waar je met een zeilboot heen kan! Dit keer heb ik wel gekozen voor een pakketreis via een reisbureau, omdat het dit keer zelf echt niet goedkoper was om los een vliegticket en hotel te regelen.

Nominaties

Nu dan, mijn nominaties. Omdat ik zelf nog vrij nieuw en onbekend ben in de grote wereld van het bloggen vond ik dit best een hele moeilijke opgave. Ik ken nog niet veel blogs en degene die ik ken zijn al zo populair dat ze niet meer in aanmerking komen voor een nominatie. Ik heb er dan ook geen 11 kunnen nomineren, ik heb me beperkt tot deze 6 (in willekeurige volgorde):

Anne van Anne Pakt Uit

Natasja van Happiness Starts on a Plane

Denise van Denise Reist

Lisan van Reisjes Rond de Wereld

Xaar van Xaars Reiswereld

Lieke, Hanneke en Simone van Reis en Spijs

Stuk voor stuk hele toffe, eigenzinnige en inspirerende reisblogs die je zeker moet gaan volgen! En ze hebben allemaal hele mooie Instagram accounts die ook zeker de moeite waard zijn om in de gaten te houden.

Over volgen gesproken, volg je mij al op mijn social media kanalen? Ik ben te vinden op Facebook en Instagram.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.