Eet smakelijk in Providence

Tijdens mijn laatste tripje naar Rhode Island heb ik weer een aantal fijne eetgelegenheden in Providence (her)ontdekt. Hieronder een aantal van mijn favorieten:

Ran Zan

wp-image-11839095

Ran Zan is een piepklein sushi-restaurant op 1084 Hope Street, een leuke straat met allerlei restaurantjes. Als je geluk hebt, krijg je een plekje aan de bar waar je de meesterchef aan het werk kan zien terwijl je geniet van al het lekkers dat sushi ons te bieden heeft. Achter hem hangt overigens een grote tv waar de meest absurde Japanse tv-shows en series te zien zijn. En het beste van alles is misschien nog wel dat het helemaal niet duur is! Je hebt al een combinatie van verschillende soorten sushi tussen de 11 en 25 dollar.

Cookie Store in Meeting Street Cafe

wp-image-1538814719

Alle koekjesliefhebbers verzamelen! De koek”jes” in deze cookie store zijn enorm (zo’n 6 á 7 inch, ongeveer 17 centimeter) en ook nog eens enorm lekker! Ze zijn nog precies zacht genoeg van binnen…oh heaven! Mijn favoriet is hun Ginger Spice Cookie. Maar ze hebben ook een Chewy Chocolate Cookie, een Chocolate Chunk Cookie, een Macademia White Chocolate Cookie en een Garbage Cookie. Deze laatste is een koek”je” met chocolade stukjes, witte chocolade, rozijnen, kokosnoot, walnoten en pecannoten. De koek”jes” kosten tussen de 4,50 en 4,95 dollar per stuk.

Friskie Fries

wp-image-1456305365

Dit is een frietzaak zoals ik die nog niet kende. De basis is franse friet, en daar doen ze vervolgens een combinatie van verschillende toppings over. Ik had gekozen voor de Miss Potato Head variant, bestaande uit frietjes, bacon, cheddar, lente-uitjes en crème fraîche! Je komt wel in één portie aan je dagelijks benodigde hoeveelheid calorieën, maar het is het meer dan waard! Naast hartige variaties kun je ook kiezen voor zoete toppings…ik heb me echter nog niet gewaagd aan friet met chocoladesaus en mini-marshmallows… yikes! Alle ‘dressed fries’ kosten 8 dollar. Ze hebben een locatie op 751 Hartford Avenue in Johnston, een eindje buiten het centrum van Providence, daar heb je echt een auto voor nodig. Maar ze hebben gelukkig ook twee foodtrucks in Providence zelf staan.

wp-image-1253967925

Ogie’s Trailerpark

wp-image-679763000

Dit is een ontzettende hipster hang-out en ideaal voor een zondagse brunch. Naast dagelijkse lunch en diner hebben ze een ruime keuze aan heerlijke cocktails, wat wil een mens nog meer? Wij hadden gekozen voor een portie wafels met extra spek en breakfast tots met kaas, bacon en een gebakken eitje. De aankleding, zowel binnen als buiten, is echt geweldig gedaan. Buiten staan er “halve” caravans, schommelstoelen en -banken, is er een tiki bar en natuurlijk kunnen de plastic flamingo’s niet ontbreken voor het ultieme campy kampeergevoel!

wp-image-15850029

wp-image-835538942

Meer tips:

East Side Pockets: mediterraans take-out restaurant met onder andere broodjes gyros, falafel, soep, kebab en salades.

Durk’s Bar-B-Q: een bbq restaurant ook zeer geschikt als lunchgelegenheid. Ze hebben er naast spareribs, briskets en kip ook heerlijke sandwiches met onder andere pulled pork en worst of een combinatie daarvan.

Seven Stars Bakery: voor als je eens echt lekker brood wilt eten in tegenstelling tot het supermarktbrood. En ze hebben hier ook heerlijke koekjes!

Apsara Palace: een Thais / Taiwanees / Cambodjaans restaurant. Pas wel op dat je niet over het altaartje op de grond struikelt als je naar binnen gaat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.